Adaptacija hiše ali stanovanja

Prenavljamo in opremljamo stanovanjske objekte.
Če želite celotno prenovo vaše hiše ali stanovanja, ali pa bi radi svoj dom preuredili le delno.

Bi radi zamenjali kuhinjo, ste se naveličali keramike v kopalnici, so otroci prerasli svojo obstoječo otroško sobo, imate potrebo po večjem kabinetu, … ? Ni problema, mi bomo poskrbeli za vse!

Naše delo je, da prevzamemo celotno prenovo vašega stanovanja ali hiše in vas razbremenimo napornega dela. Verjetno vas je veliko, ki se z adaptacijo stanovanja srečujete prvič in ste zato postavljeni pred dilemo kako se stvari lotiti? Kje začeti? Katere “mojstre” potrebujete? Koliko časa vam bo to vzelo in predvsem koliko bo to stalo?

Če vam že ta vprašanja ne dajo miru, naj vam povemo, da se pri večini ljudi največje dileme začnejo pojavljati šele tekom prenove oz. adaptacije stanovanja, ko je treba imeti nadzor nad izvajalci, usklajevati dela med njimi, jih “priganjati”, reševati morebitne zaplete, ki lahko nastanejo med prenovo in podobno. Naša prednost je, da smo uigrana ekipa, ki skrbi za nemoten potek dela, se medsebojno dopolnjujemo in se ne oviramo pri delu, zato lahko delo poteka hitro in kvalitetno. Poleg tega vam že pred pričetkom adaptacije ponudimo precej točno oceno končnih stroškov, saj imamo za sabo že veliko podobnih projektov.

prenova hiš in stanovanj


Naše storitve

 • priprava idejne zasnove prenove / opreme na podlagi želja naročnika
 • izris potrebnih načrtov prenove in opreme
 • rušitve (odstranitev predelnih sten, tlakov, prestavitve električne napeljave, vodovoda, ogrevanja, … )
 • suhomontažna gradnja (predelne stene, spuščen strop, niše, obloge, …)
 • polaganje keramike
 • napeljava električne in vodovodne inštalacije
 • menjava / polaganje tlakov (parket, laminat, tekstilne obloge, PVC obloge, keramika, kamen, pluta, …)
 • menjava oken in vrat
 • zasnova, izdelava in vgradnja notranje opreme po meri (vgradne omare, lesene obloge, lesene niše, pohištvo po meri, …)
 • izbor, dobava in montaža tipske opreme
 • slikopleskarska dela (kitanje, brušenje, pleskanje sten, polaganje tapet, stenskih nalepk, vzorcev, …

Potek dela

Vaš dom si najprej ogledamo, naredimo meritve, nato pa na podlagi vaših potreb in želja pripravimo predlog prenove vašega objekta. Ne glede na predvidena vložena sredstva se vedno trudimo, da iz vaše hiše ali stanovanja izvlečemo maksimum. Naša želja je, da bi bili vi na koncu zadovoljni s končnim rezultatom in bi se v svojem novem domu prijetno počutili.

Iz izkušenj lahko povemo, da se je vedno najbolje obneslo, če smo pred začetkom prenove pripravili 3d model prenovljenega objekta, kjer si je lahko naročnik ogledal kako bo stanovanje izgledalo po prenovi, tako kar se tiče razporeditve, kot tudi barv, opreme, stenskih in talnih oblog, … V kolikor iz kakršnega koli razloga tega ne želite, se seveda lahko kar takoj lotimo prenove skladno z vašimi navodili.

Ko se dogovorimo o podrobnostih od vas prevzamemo objekt, opravimo svoje delo in vam objekt predamo nazaj v uporabo. In v idealnem primeru vi niste imeli vmes nikakršnega dela z objektom. Mi medtem odstranimo vse kar je potrebno odstraniti (staro pohištvo, tlake, sanitarno opremo, …), izvedemo rušitve ali postavitve novih sten, zamenjamo električne in vodovodne inštalacije, saniramo stene, položimo keramiko, nove tlake, se lotim slikopleskarskih del, … in na koncu montiramo pohištvo in razsvetljavo. Montiramo tako pohištvo po meri kot kupljeno tipsko opremo.


Vi določite višino investicije

Ker se zavedamo, da so želje naročnikov in njihove finančne zmožnosti različne, se pri prenovi vedno prilagodimo posamezniku. Zavedamo se, da si vsak, ne glede na višino investicije, želi imeti lepo in prijetno stanovanje. In tu je naša prednost… Ker se z notranjo opremo in adaptacijami ukvarjamo že vrsto let, ker poznamo različne materiale, njihov efekt v prostoru, … ker se zavedamo, da lahko ob pravilni razmestitvi opreme in izboru materialov ter barv dosežemo, da bo prostor izgledal prijetno za oko in bo udoben za bivanje. Pri prenovah damo, poleg estetskega vidika, veliko predvsem na uporabnost prostora in opreme v prostoru.


Si ne morete privoščiti velikega vložka?

Težko trdimo, da se da z malo ali nič denarja delati čudeže, se pa vsekakor trudimo. S pravilnim izborom materialov in barv ter s pravilno razporeditvijo v prostoru lahko tudi z nekoliko cenejšimi, a še vedno kvalitetnimi, materiali dosežemo veliko.
Res je, da obstajajo neke cenovne omejitve in da so določeni elementi ali materiali dragi, a vedno obstajajo alternative. In glede na pretekle izkušnje, se s pravilno uporabo materiala in malo inovativnosti tudi nekoliko cenejše, a še vedno kvalitetne materiale, da uporabiti tako, da je končni rezultat v veselje vsem, nam kot izvajalcem kot tudi vam kot končnim uporabnikom.


Luksuzna prenova

Če nameravate v vašo adaptacijo vložiti več sredstev, si želite luksuzno opremljeno stanovanje ali hišo z ekskluzivnimi kosi pohištva, pametno instalacijo, razkošnimi materiali in izbrano razsvetljavo smo prav tako pravi naslov za vas.
Pripravili vam bomo izrise prenovljenega stanovanja ali hiše, vam svetovali pri izboru materialov, pohištva, luči, … vam izrisali opremo po meri in podobno. Vemo, da je na trgu ogromno različnih proizvajalcev in še več izdelkov, pa naj gre za talne obloge, keramiko, razsvetljavo, notranjo opremo, … zato je za nekoga, ki se prvič znajde v vsej tej množici ponujenih izdelkov izredno težko izbirati. Ker se s tem ukvarjamo že vrsto let poznamo veliko izdelkov, vemo kako delujejo v prostoru in kakšen efekt ustvarijo. Nismo omejeni na dobavo materialov in opreme iz Slovenije, ampak po potrebi izdelke, ki pri nas niso dobavljivi uvozimo iz tujine, kar nam odpira praktično neomejene možnosti.


Prednosti

Prednost celotne prenove je predvsem v tem, da čez celotno fazo sodelujete z istim človekom, ki pozna vaš projekt, je seznanjen s posameznimi detajli in projektom v celoti. Tako vam ni treba vsakemu izvajalcu posebej razlagati kaj želite in jih usklajevati med seboj, ni vam potrebno biti stalno na objektu, ampak lahko ta čas namenite drugim stvarem. Ni se vam potrebno ukvarjati s problemi in zapleti, ki so skoraj stalnica med fazo prenove objekta. Ni vam treba nadzorovati prenove in izvajalcev, da vse poteka tako kot mora. Posledica večje organiziranosti in usklajenosti izvajalcev je navadno tudi boljši končni rezultat in prihranek pri času ter posledično velikokrat tudi pri denarju. Žal je tako, da se v praksi velikokrat izkaže, da na začetku najcenejša ponudba ni tudi na koncu najcenejša…